Slimme Bril

De virtuele hulp voor magazijnmedewerkers

Wat

De Slimme Bril is een augmented reality (AR) bril. Hierdoor kan er informatie (zoals werkinstructies) worden geprojecteerd binnen het gezichtsveld van de gebruiker. In het magazijn van Metafors, het metaalbedrijf van Amfors, voeren wij een pilot uit met een Slimme Bril van Epson. Deze ‘virtual buddy’ helpt magazijnmedewerkers bij hun werkzaamheden.

Waarom

Het verwerken van orders, bestellingen en wijzigingen binnen het magazijn kan best uitdagend zijn. De Slimme Bril helpt medewerkers om hun werk nauwkeuriger en sneller uit te voeren, zonder dat hier begeleiding bij aanwezig hoeft te zijn.

Hoe

Tijdens de pilot leidt de Slimme bril de medewerkers van A tot Z door het werkproces. De applicatie geeft medewerkers feedback en koppelt data van de orders aan het ERP (Enterprise Resource Planning) systeem.

Deze toepassing is primair gericht op het procesmatig begeleiden van de magazijnmedewerkers. Een mogelijke volgende stap is het uitbreiden van de pilot naar andere processen en werksoorten, of het doorontwikkelen van de applicatie door middel van gamification en videostreaming.

Samenwerking

Dit project voeren wij uit in samenwerking met ReCreate en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!