Cobots, klanten en nieuwe kansen

3 november 2022

Amfors is, naast een mensontwikkelbedrijf, ook een van de grootste assemblage- en productiebedrijven van de regio. De werkzaamheden wisselen van relatief eenvoudig inpakwerk tot complexe elektro-assemblage. Met het Inclusive Fieldlab kijken wij, het liefst samen met onze klanten, hoe wij het werk makkelijker of beter kunnen maken doormiddel van slimme hulpmiddelen. Op 18 oktober kwam onze eerste groep klanten langs in het vernieuwde Fieldlab.

Op deze dinsdagmiddag waren oudgedienden, zoals Newasco en 3M, maar ook relatief nieuwe klanten zoals ABB aanwezig. Frank van Nieuwland van Newasco De Hoop, een familiebedrijf op steenworp afstand, vertelde trots over de jarenlange samenwerking met Amfors en sprak zijn waardering uit voor de innovatiekracht die het Inclusive Fieldlab met zich meebrengt. Andere aanwezigen klanten, zoals de Vlinderstichting en Handelsonderneming Kok, keken enthousiast rond of deden inspiratie op voor hun eigen onderneming.

De kansen van nauwe samenwerking

Mehran Hajmalek en Merlijn van der Vlist van ABB waren er ook en zagen bekende elementen in het Fieldlab: hun Yumi Cobot en de Smart Beamers. Samen met ABB onderzoeken wij hoe wij deze Cobot in kunnen zetten in onze productie en hoe wij deze zelf kunnen programmeren. Daarnaast ondersteunen wij ABB in een Smart Beamer pilot binnen hun organisatie. Onze nauwe samenwerking geeft mooi weer hoe samen leren een win-win situatie creƫert. Wij kunnen de technische kennis van ABB ontzettend goed gebruiken en zijn blij ABB te kunnen ondersteunen met onze eigen ervaring.

Wil je, net als ABB en andere van onze klanten, zelf ook een keer langskomen in ons Fieldlab? Of heb je interesse om een samenwerking te onderzoeken? Laat het ons weten! Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@inclusivefieldlab.nl.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!