Op bezoek bij het HAN Lean Partner Event

23 juni 2022

Vanuit het Inclusive Fieldlab werken wij samen met verschillende partners, waaronder de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en onze klant ABB. In een eerdere update schreven we over deze samenwerking en waarom wij het belangrijk vinden om kennis en ervaring te bundelen. Samen met de HAN kijken wij hoe we Lean methodes en theorieën kunnen toepassen om onze medewerkers uitdagende, leerzame, maar ook efficiëntere werkplekken te kunnen bieden.

Een van deze mogelijke oplossingen is de U-Shaped Assembly Cell (USAC). Kort gezegd is de USAC een manier om slim, flexibel, en efficiënt productieprocessen in te richten volgens verschillende Lean principes. De HAN schreef hier een uitgebreid artikel over. Een aantal studenten van de HAN werkten de afgelopen maanden aan verschillende onderzoeksprojecten rondom deze oplossing en de HAN bouwde hiervoor een proefopstelling in Arnhem. Op de Lean Partner dag, het evenement van de HAN waar wij bij aanwezig waren, presenteerden de studenten hun projecten en demonstreerden zij de werking en de voordelen van de USAC.

Zo liet één groep studenten zien hoe een USAC wordt opgebouwd aan de hand van de Lean methode Yamazumi. Dit is een manier om werkzaamheden te balanceren tussen werkplekken en medewerkers. Een andere groep demonstreerde een Augmented Reality bril, vergelijkbaar met onze Slimme Bril, met gepersonaliseerde werkinstructies voor het assembleren van een product van onze klant ABB.

Vanuit Amfors zijn wij vooral benieuwd naar het effect van de USAC op het werk van onze medewerkers: Hoe gaan medewerkers om met de extra flexibiliteit van werk, komen ze in een flow en ervaren ze meer of juist minder werkdruk? Samen met de HAN en ABB onderzoeken we nu de mogelijkheden voor het toepassen van een USAC binnen het Amfors productiebedrijf. Wil je op de hoogte blijven van deze pilot? Hou dan onze website in de gaten.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!