Terugblikken op het Smart Industry Jaarevent

7 juli 2022

Vorige week waren wij als Smart Industry fieldlab aanwezig bij het Smart Industry Jaarevent. In dit artikel lichten we toe wat een Smart Industry fieldlab inhoudt en blikken we terug op het evenement.

Wat is een Smart Industry Fieldlab?

Ons Amfors Inclusive Fieldlab is een erkend ‘Smart Industry Fieldlab’. Smart Industry – een samenwerking van FME, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, Koninklijke Metaalunie en TNO – stimuleert bedrijven om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe mogelijkheden te creëren. Dit bereiken zij onder andere met hun fieldlabs: de praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Het Amfors Inclusive Fieldlab is één van deze fieldlabs.

Digitalisering als oplossingen voor de huidige uitdagingen

We waren aanwezig bij het jaarevent van Smart Industry waar onder andere de Schaalsprongagenda 2022-2026 werd overhandigd aan Minister Micky Adriaansens. Het doel van deze agenda is productiviteitsverhoging en vergroting van de toekomstbestendigheid van Nederlandse bedrijven met behulp van digitalisering. Verschillende sprekers lichtten toe hoe digitalisering kan bijdragen aan de oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd zoals de krappe arbeidsmarkt en vergrijzing.

Innovatie om de mens te helpen

Mathijs Bouman benoemde dat het mede daarom belangrijk is dat men aan het werk kan blijven tot hun pensioen. Iets waar wij ons binnen het fieldlab ook dagelijks voor inzetten. Als voorbeeld van een innovatie die eraan bijdraagt dat mensen langer en vitaler aan het werk kunnen blijven noemde hij het Exoskelet. Een oplossing die wij al langer inzetten binnen onze bedrijven. Minister Adriaansens benadrukte hiernaast hoe belangrijk het is om mensen goed te betrekken in digitalisering. Dat precies dit een belangrijk deel is van onze missie is niet onopgemerkt gebleven. Als goed voorbeeld noemde de minister namelijk ons fieldlab!

Binnenkort meer…

Na de zomer komt het Smart Industry team bij ons langs in de nieuwe ontvangst- en demonstratieruimte van het Inclusive Fieldlab. Zij reiken dan het officiële fieldlab-bordje uit dat een mooie plek krijgt in de nieuwe ruimte.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!