Inclusieve innovatie

Bij Amfors vinden wij dat iedereen een passende plek op de arbeidsmarkt verdient, nu en in de toekomst.

Bij Amfors vinden wij dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient. Een plek die past bij de mogelijkheden en rekening houdt met beperkingen. Nu, en in de toekomst. De arbeidsmarkt is dynamisch en aan snelle en ingrijpende verandering onderhevig. Ontwikkelingen als robotisering en digitale technologie veranderen het werklandschap. Meedoen in deze snel veranderende samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend en voor velen een uitdaging. Zo is toegang tot -en begrip van- technologie vrijwel onmisbaar, terwijl niet iedereen de mogelijkheden of (digitale) vaardigheden heeft om dit binnen de eigen mogelijkheden te bereiken.

Met het Amfors Inclusive Fieldlab zoeken wij naar oplossingen hiervoor. Als inclusief innovatieplatform zoeken, vinden, en verspreiden wij technologisch of sociaal innovatieve oplossingen die mensen ondersteunen om mee te doen op de (reguliere) arbeidsmarkt.

Het Inclusive Fieldlab is een onderdeel van de Amfors groep, de sociale werkvoorziening van de regio Amersfoort. Hier werken wij samen met onze 1000+ medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een toegankelijkere arbeidsmarkt.

Hoe doen we dit?

Als platform voor inclusieve innovatie zetten wij in op initiatieven die bijdragen aan deze verandering. Daarvoor kijken wij naar (technologische) hulpmiddelen die goed werken in andere sectoren, maar vaak nog niet eerder op onze manier, of binnen onze context, zijn ingezet.

Wij brengen onze medewerkers in aanraking met deze nieuwe technologieën, en ontwikkelen nieuwe methodieken om hen hierin te begeleiden. Dit doen we samen met onze medewerkers. Op deze manier versterken we de veerkracht van onze medewerkers. We wakkeren nieuwsgierigheid aan en bevorderen autonomie en flexibiliteit. Zo maken we werk voor onze mensen bereikbaarder en daar zijn we trots op!

De kennis die we in ons werk opdoen, delen we met organisaties en wetenschappers. Hierdoor zijn we in staat om onze innovaties steeds weer een stap verder te brengen en ondersteunen wij anderen in het bereiken van sociale impact.

Over de Amfors Groep

Amfors is de sociale werkvoorziening voor de regio Amersfoort. Amfors biedt werk aan circa 1000 Sw-medewerkers. Dat zijn mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Wij stimuleren en ondersteunen de ontwikkeling van onze medewerkers, zodat zij bij bedrijven en instellingen of bij één van onze businessunits (groen, schoonmaak, inpakken, metaalbewerking en assemblage) kunnen werken naar het beste van hun vermogen.

Onze medewerkers hebben elk hun eigen verhaal. Maatwerk is daarom essentieel binnen onze organisatie. Meer weten? Kijk op www.amfors.nl.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!