Met de Schudtafel wordt zwaar werk lichter

18 maart 2021

Het uitschudden van metalen platen is fysiek zwaar werk. Bij ons metaalbedrijf Metafors vroegen ze zich daarom af: kan dit niet anders? Dit begon als een zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en resulteerde uiteindelijk in een mooie oplossing: een nieuwe Schudtafel die het werk leuker en lichter maakt. Met een werktekening als leidraad werkten onze collega’s toe naar het eindresultaat. En dat resultaat mag er zijn!

Wat is een Schudtafel?

Eigenlijk zegt de naam het al: de Schudtafel schudt. Metafors heeft een paar machines die onderdelen uit metalen platen stampen of snijden. Het is hierbij belangrijk dat de gestempelde onderdelen nog wel in de platen vast blijven zitten, voordat ze naar de Schudtafel gaan. Anders kan zo’n machine vastlopen. Twee medewerkers leggen de platen vervolgens op de Schudtafel, die de onderdelen los schudt.
Voor de introductie van de Schudtafel deden onze collega’s dit losschudden met de hand en dit is lichamelijk zwaar werk. Met de introductie van de Schudtafel werken we dan ook aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Zo kunnen zij gezond en met plezier hun werk blijven doen. Nu, en in de toekomst!

Samen op zoek naar oplossingen

Bij Amfors stellen we onszelf continu de vraag: hoe kunnen we werk (nog) toegankelijker maken? Zo streven we ernaar om innovatieve oplossingen te vinden die voor zoveel mogelijk mensen werken. De Schudtafel is hier een mooi voorbeeld van. Daarbij zien onze medewerkers het resultaat van hun harde werken dagelijks terug. Meer medewerkers kunnen dit werk nu doen én het geeft ze een gevoel van trots: zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze innovatie.

Dit proces kenmerkt onze manier van innoveren. Want innovatie, dat doe je samen!

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!