Inclusive Fieldlab geopend door bestuur RWA

22 september 2022

Vandaag is de demonstratieruimte van het Inclusive Fieldlab officieel geopend door de bestuurders van het Regionaal Sociaal Werkvoorzieningschap Amersfoort en omgeving (RWA), de vertegenwoordigende wethouders van de deelnemende gemeenten. Vanaf nu is het Amfors Inclusive Fieldlab ook open voor anderen die onze innovaties zelf willen ervaren.

Organisaties die interesse hebben om de innovaties bij ons te ervaren, kunnen een afspraak maken voor een innovatietour. Zo maak je bijvoorbeeld kennis met de Smart Beamer, een Operator Support System dat instructies projecteert op het werkblad om zo een medewerker te helpen bij complex assemblagewerk. Ook het Exoskelet komt aan bod in de tour. Deze biedt ondersteuning bij tilwerkzaamheden. Uiteraard zijn er nog meer innovaties te ervaren. Maak een afspraak voor een innovatietour via info@inclusivefieldlab.nl.

Het Amfors Inclusive Fieldlab is een erkend ‘Smart Industry Fieldlab’ en ontving vandaag feestelijk het officiële Smart Industry Fieldlab bordje. Smart Industry is een samenwerking van FME, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, Koninklijke Metaalunie en TNO. Het doel is om bedrijven te stimuleren om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe mogelijkheden te creëren. Dit bereiken zij onder andere met hun fieldlabs: de praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Het Amfors Inclusive Fieldlab is één van deze fieldlabs en het enige Sw-bedrijf met deze status.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!