Smart Beamer

Ik kan nu meer dan ik al kon.

Wat

De Smart Beamer is een Operator Support System waarin meerdere technologie├źn worden gecombineerd. Op de Dutch Design Week won Amfors hier een prijs mee. Met behulp van onderzoek door TNO implementeren wij deze techniek binnen de productielijnen van Amfors.

Waarom

Bij Amfors zetten we de Smart Beamer met name in om mensen met grotere cognitieve beperkingen te ondersteunen. Dankzij de beamer kunnen zij meer complexe assemblagetaken uitvoeren. Dit biedt hen de mogelijkheid om zelfstandiger te werken, minder fouten te maken en om nieuwe vaardigheden te leren. De Smart Beamer biedt een unieke mogelijkheid om direct te investeren in het potentieel van onze medewerkers.

Hoe

De Smart Beamer hangt aan een frame boven een werktafel. Deze projecteert instructies op het werkblad om een medewerker te helpen bij een assemblage-reeks. Per stap geeft de beamer aan welk onderdeel uit welk bakje nodig is en hoe het wordt geassembleerd. De Smart Beamer geeft feedback wanneer er een onderdeel uit het verkeerde bakje wordt gehaald.

Volgende stap

We integreren de Smart Beamer in ons Productiebedrijf. Daarnaast werken we aan de adaptiviteit van de werkinstructies, zodat deze beter aansluiten op het niveau en het leerpotentieel van de medewerker.

Projectleider: Anouk van den Ende

Partners

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!