Travis de Vertaler

Elkaar begrijpen op cruciale momenten

Wat

Travis de Vertaler is een vertaalcomputer die 155 talen spreekt. Het apparaat is gebaseerd op zeven vertaalmachines, waaronder Google Translate en Bing Translator.

Waarom

Op de werkvloer bij Amfors worden medewerkers gestimuleerd om Nederlands te spreken. Toch ervaren sommige medewerkers communicatiebeperkingen, bijvoorbeeld bij het bespreken van lastige of gevoelige onderwerpen met de leidinggevende of bedrijfspsycholoog. Juist bij deze gesprekken is het van belang dat beide partijen elkaar goed begrijpen.

Hoe

De Vertaler biedt een uitkomst in dit soort situaties door taalbarrières grotendeels weg te nemen. Een klein apparaatje, met een grote impact. Onze medewerkers voelen zich begrepen en kunnen zich uiten in hun moedertaal. Zo draagt deze innovatie bij aan verbinding op de werkvloer.

Volgende stap

Binnen het Inclusive Fieldlab gebruiken we de Vertaler in de praktijk. We verkennen verder welke mogelijkheden deze innovatie heeft binnen de verschillende bedrijfsonderdelen en hoe deze kennis gedeeld kan worden.

Projectleider: Anouk van den Ende

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!